Peticija: Ženomrzac Tramp se ne sme sresti s kraljicom

Izvor: N1 televizija, 29.Jan.2017, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticija: "Ženomrzac" Tramp se ne sme sresti s kraljicom

Peticiju za zabranu zvanične posete američkog predsednika Donalda Trampa Velikoj Britaniji potpisalo je više od 130.000 Britanaca, a sada se očekuje da o tom pitanju raspravlja Donji dom britanskog parlamenta (House of Commons), javlja Anadolija.

Do danas u 12 sati onlajn peticiju o zabrani Trampove zvanične posete Velikoj Britaniji potpisalo je više od 130.000 građana te zemlje, a da bi to pitanje bilo uvršćeno u dnevni red Predstavničkog doma britanskog parlamenta potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je bilo sakupiti najmanje 100.000 potpisa.

Peticija "Sprečimo zvaničnu državnu posetu Donalda Trampa Velikoj Britaniji" pokrenuta je nakon niza kontraverznih odluka koje je Tramp potpisao po ulasku u Bijelu kuću.

"Predsedniku SAD-a treba omogućiti ulazak u Veliku Britaniju u svojstvu šefa države, ali ne bi trebalo da bude pozvan u zvaničnu posetu, jer bi to bilo sramoćenje kraljice", navodi se u peticiji.

Tramp je ponajviše kritika u Velikoj Britaniji izazvao odlukom o zabrani ulaska migrantima u SAD.

Portparol britanske vlade je danas izjavio da se premijerka te zemlje Tereza Mej ne slaže s Trampovom odlukom o zabrani ulaska migranata u SAD, a ta izjava je došla neposredno nakon povratka premijerke Mej iz Turske u koju je putovala nakon posete Vašingtonu.

Ona lično tokom obe te posete nije osudila Trampove poteze, što je izazvalo kritike javnosti i medija u Velikoj Britaniji.

Tokom dvodnevne posete Vašingtonu, premijerka Mej je prosledila Trampu Kraljičin poziv za zvaničnu posetu Londonu.

U peticiji se, takođe, navodi kako je Tramp "ženomrzac i vulgarna osoba" i da se zbog toga ne može sastajati s kraljicom ili drugim članovima kraljevske porodice.

"Zbog svega toga, Donald Trump tokom mandata predsednika SAD-a ne treba biti pozivan u zvaničnu posetu Velikoj Britaniji", navodi se u peticiji.

I prošle godine je pola miliona Britanaca potpisalo sličnu peticiju o zabrani ulaska Donalda Trampa u Veliku Britaniju. Ta peticija je organizovana uoči prošlogodišnjih novembarskih predsedničkih izbora u SAD-u na kojima je Tramp pobedio protivkandidatkinju Hilari Klinton. Ta peticija nije dobila formalni epilog u britanskom parlamentu.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.