Izvor: RTS, 13.Feb.2022, 08:30

Pet službenika UN oteto u južnom Jemenu

Pet članova osoblja Ujedinjenih nacija oteto je u južnom Jemenu, na povratku u grad Aden nakon terenske misije, saopštile su Ujedinjene nacije.
Osoblje je oteto u petak u pokrajini Abjan, saopštio je portparol najvišeg zvaninika Ujedinjenih nacija u Jemenu, prenosi Rojters.
"Ujedinjene nacije su u stalnom kontaktu sa vlastima kako bi se obezbedilo njihovo oslobađanje", naveo je portparol UN u Jemenu.
Međunarodno priznata vlada Jemena nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se u Adenu od 2014. godine, kada su ih Huti pobunjenici proterali iz glavnog grada Sane.
Sukob u Jemenu je eskalirao 2015. godine, kada je koalicija arapskih država predvođena Saudijskom Arabijom pokrenula vojnu operaciju protiv Huta, koje podržava Iran.
U ovim borbama je poginulo više desetina hiljada ljudi, a izazvana je i zastrašujuća humanitarna katastrofa, sa milionima ljudi na ivici gladi, navodi Rojters.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Petoro službenika Ujedinjenih nacija oteto u južnom Jemenu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Feb.2022

Petoro službenika Ujedinjenih nacija oteto je u južnom Jemenu dok su se vraćali u Aden nakon terenske misije, saopštile su Ujedinjene nacije. Oteti su u petak u provinciji Abjan, rekao je Russell Geekie, portparol visokog zvaničnika Ujedinjenih nacija u Jemenu. "Ujedinjene nacije su u bliskom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.