Izvor: RuskaRec.ru, 14.Jun.2017, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet ruskih filmova koje ne smete propustiti ovog leta

„Blokbaster“ Devojka, foto-model iz provincije, žudi za životom na viskoj nozi u prestonici. Odlučuje se da opljačka šalter firme koja se bavi mikrokreditima, pri čemu kao taoca uzima devojku koja u životu ima brojne probleme. Ovo je kriminalistička komedija producenata koji su učestvovali u stvaranju poznatog filma Kirila Serebrenikova „Učenik“. Režiser „Blokbastera“ relativno je nepoznat, ali mu se predviđa izvanredna karijera, dok se u glumačkoj postavi nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << mlade zvezde ruske kinematografije i nekoliko poznatijih glumaca.
Sudeći po trejleru, gledaoce čeka sat i po odlično humora i akcije u stilu filmova Gaja Ričija, što sve čini da se premijera „Blokbastera“ čeka sa mnogo nestrpljenja.

Premijera je zakazana za 13. jul.
„Ana Karenjina, priča Vronskog“ Nova filmska adaptacija jedne od najpoznatijih ljubavnih priča svih vremena 9. juna stiže u bioskope širom Rusije. Kada je reč o filmovima snimljenim po čuvenom Tolstojevom romanu, obično je najzanimljivije ko glumi ulogu Karenjine. Ovoga puta je drugačije, jer su autori fokus usmerili ka Vronskom, nastavljajući priču tamo gde ju je Tolstoj prekinuo. Međutim, sigurno je da će pažnju gledalaca u velikoj meri privući i Jelisaveta Bojarska u ulozi Karenjine. Sigurno je da ona može da očekuje istovremene pohvale i osporavanja, baš kao i sve glumice koje su se u prošlosti oprobale u ovoj ulozi. Mnogi smatraju da je Anu Karenjinu najbolje odigrala sovjetska glumica Tatjana Samojlova u filmu iz 1967. godine, pa je pred Bojarskom bio težak zadatak da je eventualno nadmaši.

Premijera će se održati 9. juna.
„Gogolj, početak“ U Rusiji su oduvek bila popularna dela u kojim se prepliću detalji biografija pisaca sa dešavanjima iz njihovih knjiga. Život Nikolaja Gogolja i likovi iz njegove mašte bili su inspiracija za stvaranje ovog filma. Zapravo, radi se o seriji od osam epizoda od kojih će se dve emitovati u bioskopima istovremeno, tako da je „Gogolj, početak“ u stvari sačinjen od četiri filma, što je prvi takav slučaj u istoriji ruske kinematografije.
Zaplet filma počinje kada ambiciozni Gogolj upoznaje detektiva po imenu Jakov Guro koji vodi istragu o tajanstvenim događajima u pograničnim krajevima Ruske imperije. Producentska kompanija „Sreda“ za rad na filmu odabrala je reditelja Jegora Baranova, poznatog po filmu „Skakavac“ i serijalu „Farca“ (prava na oba ostvarenja otkupila je kompanija „Netfliks“), kao i jednog od najtalentovanijih glumaca u Rusiji Aleksandra Perova.
Kako nove ruske TV serije osvajaju svet

Objavljen je trejler filma i može se zaključiti da će ga odlikovati mračna, ali i uzbudljiva atmosfera poput američke serije „Uspavana dolina“.

Film stiže u bioskope 31. avgusta.
„Crna voda“ Nema mnogo informacija o ovom ostvarenju u žanru horora. Njegov autor je Roman Karimov, reditelj nekoliko dobrih, ali relativno nepoznatih filmova koji pripadaju različitim žanrovima, od kriminalističke komedije do drame. Ovog leta gledaocima će predstaviti autentični horor film o tri prijatelja na misterioznom brodu.
Trejler deluje prilično zastrašujuće.

Premijera je najavljena za 13. jul.
„Hladni tango“ Svaki novi film Pavela Čuhraja kod gledalaca izaziva duboka, često i uznemirujuća osećanja. Čuhraj je vrlo talentovan u prikazivanju ljudske tragedije, a sada je snimio dramu čije se dešavanje odvija u SSSR-u posle Velikog otadžbinskog rata i opisuje borbu pojedinca protiv naizgled nepremostivih prepreka. Tragičan kraj gotovo da se podrazumeva.

Gledaoci će ovaj film prvi put moći da vide 22. juna.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.