Izvor: Danas, 09.Okt.2014, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet civila poginulo u sukobima u Donjecku

Donjeck - Pet civila je poginulo, a 24 ranjena u sukobima u Donjecku u noći između srede i četvrtka. Nasilje se nastavlja uprkos još pre mesec dana zvanično proglašenom primirju, saopštila je juče uprava tog grada.

Bombardovanja u četvrtima u blizini železničke stanice nastavljena su do ponoći, a juče su u istoj oblasti ponovo odjekivale povremene eksplozije, dodaje se u saopštenju. Primirje između proruskih pobunjenika i ukrajinske vojske na istoku te zemlje uspostavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << je 5. septembra kako bi se omogućilo stvaranje tampon zone u toj oblasti.

Iako se u velikom delu zaraćene oblasti primirje poštuje, borbe dve strane nastavljene su pre svega oko aerodroma Donjecka. Od proglašenja prekida vatre u sukobima je poginula 331 osoba, podaci su koje su u sredu objavile Ujedinjene nacije. Od izbijanja sukoba na istoku Ukrajine poginulo je 3.600 ljudi.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.