Izvor: Vostok.rs, 04.Jun.2020, 08:29

Peskov: Rusija nikad neće biti inicijator korišćenja nuklearnog oružja

Rusija nikad neće biti inicijator korišćenja nuklearnog oružja, saopštio je novinarima portparol predsednika, Dmitrij Peskov.
„Postoje jasne formulacije koje opisuju razloge koji mogu dovesti do korišćenja nuklearnog oružja. U tom dokumentu je sve jasno propisano. Elementi ove strategije su više puta objavljivani. Ranije se o tome saopštavalo na različitim nivoima, i na ekspertskom i na višem nivou. U ovom trenutku je objavljen ceo dokument, gde se potpuno jasno navodi šta može naterati Rusku Federaciji da upotrebi nuklearno oružje. Pritom, naglašava se da Rusija nikad ne može i neće biti inicijator korišćenja nuklearnog oružja“, rekao je Peskov. Ranije je predsednik Vladimir Putin utvrdio Osnove državne politike u oblasti nuklearnog obuzdavanja. Dokument je prvi put objavljen na zvaničnom portalu za pravne informacije. Putin odobrio osnove državne politike u oblasti nuklearnog odvraćanjahttps://t.co/iLAHTxAjMl
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) June 3, 2020

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.