Peskov: Netačno da Rusija zastrašuje druge zemlje

Izvor: BKTV News, 19.Jan.2017, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Netačno da Rusija zastrašuje druge zemlje

Kremlj je danas odbacio kao netačnu izjavu odlazećeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena, koji je optužio Rusiju da zastrašuje druge zemlje, prenosi Tas s.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je na konferenciji za novinare da Moskva zaista nije razumela "histeričnu rusofobiju" koja je spolja nametnuta zemljama koje su okolne Rusiji.

Rusija ima dokaze! Pojedine države i kompanije sarađuju sa teroristima!

"Rusija je uvek pokazivala apsolutno nerazumevanje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << prema histeričnoj emotivnoj rusofobičnoj pozadini koja je često spolja nametnuta zemljama u našem okruženju, kao što su zemlje u Baltiku ili zemlje istočne Evrope", dodao je on.

Peskov je kazao i da je Rusija zainteresovana za dobre odnose sa tim zemljama i da ne razume kada se prepuštaju histeričnim rusofobičnim osećanjima, koje neko spolja veoma neguje.

"Rusija nikada nije zastrašivala nikoga i nikad nije učestvovala u intervenciji u nekoj drugoj zemlji, kao što nikada nije uništavala države. Naprotiv, aktivno učestvuje u borbi protiv terorizma kako bi se države sačuvale i očuvale mnoge oblasti od mogućih posledica", dodao je Peskov.

Peskov negirao da će se Putin sastati s Trampom

Komentarišući izjavu odlazećeg predsednika SAD Baraka Obame da je rekao ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da je spreman da nastavi sa nuklearnim razoružavanjem, ali da Rusija nije želela da pregovara, Peskov je kazao da je Rusija uvek favorizovala proporcionalan i fer proces.

"Nuklearno razoružavanje ne može da bude disproporcionalno, kao što ne može i ne treba da dovede do kršenja nuklearne jednakosti koja je od ključne važnosti za osiguravanje globalne stabilnosti i bezbednosti", rekao je on.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Peskov: Moskva ne razume "histeričnu rusofobiju" Bajdena

Izvor: RTS, 19.Jan.2017

Kremlj je odbacio kao netačnu izjavu odlazećeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena, koji je optužio Rusiju da zastrašuje druge zemlje. . Kako javlja Tas, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je na konferenciji za novinare...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.