Peskov: Mogući hakerski napad iz SAD-a zabrinjavajuća informacija

Izvor: Vostok.rs, 09.Mar.2021, 13:58

Peskov: Mogući hakerski napad iz SAD-a zabrinjavajuća informacija

Sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov nazvao je mogući hakerski napad iz Sjedinjenih Država, o kome su izveštavali američki mediji, međunarodnim sajber kriminalom. „To je zabrinjavajuća informacija. Američki ugledni list smatra da postoji mogućnost, štaviše, najavljuje mogućnost takvih sajber napada. To je ništa drugo, nego međunarodni sajber kriminal. Sama činjenica da list dopušta mogućnost da američka država bude umešana u ovaj sajber kriminal povod je za našu krajnju zabrinutost“, rekao je Peskov.
Takođe je naglasio da Rusija nikada nije imala nikakve veze sa sajber kriminalom. Krajem februara, američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao je da je američka administracija spremna da koristi različite metode u vezi sa sajber napadom. Prema njegovim rečima, to bi trebalo da budu „ne samo sankcije“ - američka strana planira da koristi „vidljive i nevidljive“ mehanizme.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.