Peščana oluja u Kini

Izvor: Vostok.rs, 04.Nov.2012, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peščana oluja u Kini

04.11.2012. -

Anticiklon je na severozapad Kine doneo nagli pad temperature i jak vetar. Središte događaja je provincija Gansu. Stihija je poremetila život velikog grada Landžou. Ulice su pokrivene debelim slojem narandžastog peska.

Na nekoliko minuta na grad je pao mrak. Vidljivost nije bila veća od deset metara. Prolaznici su bežali od peščane oluje, pokrivali lica maramama i priručnim sredstvima. Lokalne vlasti saopštavaju da povređenih nema.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Čamac sa libijskim izbeglicama potonuo na putu ka Italiji

Izvor: Vostok.rs, 04.Nov.2012

04.11.2012. -..Italijanska obalska straža je izvukla iz vode 64 ilegalca koji su iz Libije pokušavali da na čamcu doplove do ostrva Lampeduza, javlja italijanska televizija. Tri osobe su se udavile...Čamac je potonuo 225 kilometara od Lampeduze u noć između subote i nedelje. Davljenici su poslali...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.