Pešavar: Bomba ispred UNHCR

Izvor: B92, 03.Sep.2012, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešavar: Bomba ispred UNHCR

Pešavar -- U eksploziji bombe u blizini kancelarije UNHCR u Pešavaru, na severozapadu Pakistana, danas su poginule najmanje dve osobe, a tri su ranjene.

Bomba je eksplodirala blizu stambenih četvrti u kojima žive zaposleni u američkom konzulatu i stranim humanitarnim organizacijama, izjavio je visoki zvaničnik policije Tahir Ajub.

Visoki bezbednosni zvaničnik je potvrdio informaciju da su dve osobe poginule, navodi AFP. Policijski zvaničnik Umar Rijaz je kazao da se, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prema prvim informacijama, radilo o automobilu bombi i da je vozilo bilo parkirano na 25 metara od kancelarije UNHCR.

Eksplozija je napravila krater, uništila jedan džip, oštetila još dva džipa i uništila prednje zidove četiri kuće koje su se nalazile u blizini, prenosi francuska agencija.

"Još nismo sigurno o kojoj vrsti eksploziva se radi, niti da li je bomba aktivirana daljinski ili nije", rekao je Rijaz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.