Peruđa, pronađena bomba ispred banke

Izvor: RTS, 07.Jan.2016, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peruđa, pronađena bomba ispred banke

Italijanska policija je pronašla eksplozivnu napravu ručne izrade ispred filijale Banke Etrurija, jedne od četiri banke čije je spasavanje od bankrota izazvalo bes javnosti nakon što je hiljade malih investitora izgubilo svoje životne ušteđevine.
Jedan bankarski službenik rekao je Rojtersu da su stručnjaci za deaktiviranje bombe sproveli kontrolisanu eksploziju i da filijala koja se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na periferiji Peruđe, grada u centralnoj regiji Umbrija, radi normalno.

Italijanska novinska agencija Ansa navodi da je naprava bila u torbi sa neurednim noktima, đubrivom i baterijama pomoću kojih je mogla da bude aktivirana.
Prošlog meseca, Italija je spasila Banku Etrurija i još tri male banke u okviru pravila EU koja zahtevaju od investitora da pokriju određeni deo gubitaka kako bi smanjili opterećenje na poreske obveznike.
Vlada u Rimu je usvojila mere za spasavanje četiri banke – Kasa di Risparmio di Ferara, Banka dele Marke, Banka Etrurija i Kari kijeti – u okviru kojih su tri italijanske banke sa zdravim bilansom stanja, Unikredit, Inteza Sanpaolo i Ubi banka, formirale fond "težak" četiri milijarde evra za pomoć posrnulim bankama.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.