Peru: u sukobu sa policijom ubijeno troje demonstranata

Izvor: Vostok.rs, 15.Mar.2012, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peru: u sukobu sa policijom ubijeno troje demonstranata

15.03.2012. -

Troje demonstranata je ubijeno, desetine ranjeno u sukobu rudara i policije u Peruu. Rudari protestuju protiv žestokih sankcija za prekršaje u poslovanju. Oni kažu da će novi zakoni ostaviti bez posla hiljade ljudi.

Vlada tvrdi da sankcije imaju za cilj zaštitu prirodne sredine i nateraće vlasnike rudnika da dobiju neophodne dozvole za rad.

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Peru: Više od 10.000 rudara pokušalo da zauzme vladine zgrade i aerodrom

Izvor: Blic, 16.Mar.2012, 00:40

Tri osobe su poginule, a više od 30 je ranjeno u sukobima rudara i policije u Peruu. Rudari protestuju zbog oštrih kazni za ilegalne rudnike...Lokalni zvaničnici kažu da je policija brojno nadmašila demonstrante, koji pokušavaju da preuzmu kontrolu nad aerodromom u gradu Puerto Maldonado...Rudari...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.