Perković pušten na slobodu

Izvor: Press, 03.Jan.2014, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perković pušten na slobodu

Perković je pušten na osnovu žalbe njegovog advokata Anta Nobila, a odluku je donelo vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda.
Perković je uhapšen prvog dana januara na osnovu evropskog naloga za hapšenje kojim ga Nemačka potražuje zbog sumnje da je učestvovao u organizovanju ubistva hrvatskog emigranta Stjepana Ðurekovića 1983. godine kod Minhena.
Nobilo je žalbu podneo smatrajući da sudija istrage nije obrazložio zbog čega je Perkoviću određen istražni pritvor.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> Perkoviću je, kako su preneli hrvatski mediji, pritvor zamenjen merama upozorenja, oduzeta mu je lična karta, ne može da dobije pasoš i da napušta mesto prebivališta. 
Sud je stava da nema potrebe da mu se odredi najstroža mera kada ona može biti zamenjena merama upozorenja.
Ova odluka znači da će Perković na slobodi čekati odluku suda o nemačkom zahtevu za njegovo izručenje.
Perković je uhapšen 1. januara na osnovu evropskog naloga za hapšenje koje je raspisala Nemačka koja ga tereti za ubistvo Ðurekovića.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Perković pušten na slobodu!

Izvor: Telegraf.rs, 03.Jan.2014

Bivši funkcioner Udbe, pušten je da sa slobode čeka odluku suda povodom optužbi da je učestvovao u organizovanju ubistva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, za koje njegov advokat krivi Srbiju i Crnu Gore

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.