Peres u nedelju u Jasenovcu

Izvor: Blic, 23.Jul.2010, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peres u nedelju u Jasenovcu

Predsednik Izraela Šimon Peres, koji sutra stiže u trodnevnu zvaničnu posetu Hrvatskoj, u nedelju će posetiti Memorijalni centar Jasenovac, gde će posetiti muzej, a kod spomenika položiti venac i pomoliti se.

Večernji list danas takođe javlja da će Perec spomen kompleks gde je u Drugom svetskom ratu bio ustaški logor Jasenovac posetiti zajedno sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem.

Peres je tokom dvodnevne posete Sloveniji izjavio da će se izraelska blokada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pojasa Gaze gde žive Palestinci završiti kada žitelji te teritorije odustanu od terorizma.

Perez je takođe rekao da Ujedinjene nacije izrekle osude protiv Izraela zbog napada na konvoj brodova sa humanitarnom pomoći za oblast Gaze 31. maja, u kome je poginulo devet Turaka, zbog "antiizraelskog raspoloženja".

Izrael je zaveo blokadu Gaze kada je kontrolu nad tom teritorijom preuzeo radikalni Hamas u junu 2007. godine. Pod međunarodnim pritiskom Izrael je prihvatio da ublaži blokadu.

Peres je rekao da će izraelska blokada na dostavljanje humanitarne pomoći Gazi morskim putem "biti ukinuta za pet minuta ako Gaza prestane da se ponaša kao teroristička država". On je takođe istakao da "mir nije u rukama" Izraela.

Izrael i zapadne zemlje smatraju Hamas terorističkom organizacijom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.