Pentagon razmatra mogućnost da Kijevu isporuči raketne sisteme GLSBD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2022, 18:40

Pentagon razmatra mogućnost da Kijevu isporuči raketne sisteme GLSBD

Pentagon razmatra predlog Boinga da Ukrajini isporuči jeftine, precizne raketne sisteme (GLSDB), koji će omogućiti Kijevu da napadne ruske trupe daleko iza borbenih linija, u jeku napora zapadnih zemalja da zadovolje potrebe Ukrajine za novim naoružanjem.

Prema dokumentu u koji je Rojters imao uvid, GLSDB bi mogao biti isporučen u proleće 2023. godine.

Ovaj sistem kombinuje dve komponente - bombu malog prečnika GBU-39 sa raketnim projektilom M26. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Obe komponente su jeftine, a SAD ih poseduje u velikim količinama, prenosi Rojters.

"Važno je nabaviti veliku količinu oružja po pristupačnim cenama", rekao je stručnjak za oružje i bezbednost u Centru za strateške i međunarodne studije Tom Karako.

Portparol Pentagona, poručnik Tim Gorman, nije želeo da pruži konkretne informacije o oružju koje Pentagon planira da isporuči Ukrajini, ali je rekao da su SAD i njeni saveznici "identifikovali i razmotrili najprikladnije sisteme" koji bi pomogli Kijevu, prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.