Izvor: RuskaRec.ru, 25.Apr.2017, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon pohvalio ruske pilote za profesionalne letove u blizini Aljaske

Bombarderi su tokom četiri dana tri puta proleteli pored Aljaske. Letovi su bili izvedeni bezbedno i profesionalno, uz poštovanje vazdušnog prostora SAD, naglasio je portprol američkog ministarstva odbrane Džef Dejvis.
Televizija CNN javila je 21. aprila da su Tu-95 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije četiri noći zaredom leteli pored obala Aljaske.
Sara Pejlin: Rusija pretenduje na resurse Aljaske
Osamnaest aprila na tom području primećena su dva ruska bombardera. Amričko >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << ratno vazduhoplovstvo u cilju njihovog praćenja podiglo je dva lovca  F-22 i avion za radarsko izviđanje E-3, prenosi agencija Lenta.
Ministastvo RF potvrdilo je da su dva aviona Tu-95MS obavljala vazdušnu patrolu aljaske obale i da su ih američki lovci pratili.  
Bela kuća saopštila je da je predsednik Donald Tramp obavešten o pojavi ruskih aviona i da takve aktivnosti nisu neobične, kao i da Vašington ,takođe, obavlja vazdušne patrole, što spada u zakonitu delatnost.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.