Pentagon dobio dve pošiljke za koje se sumnja da sadrže otrov ricin

Izvor: Večernje novosti, 02.Okt.2018, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon dobio dve pošiljke za koje se sumnja da sadrže otrov ricin

Američko Ministarstvo odbrane dobilo je ove nedelje dve pošiljke za koje se sumnja da sadrže veoma jak otrov, ricin Američko Ministarstvo odbrane dobilo je ove nedelje dve pošiljke za koje se sumnja da sadrže veoma jak otrov, ricin, izjavio je večeras portparol ministarstva Kris Šervud. Sumnjive pošiljke bile su upućene jednoj osobi u Pentagonu, a pronađene su juče u zgradi gde stiže pošta za Pentagon, rekao je Šervud i dodao da se čekaju rezultati analiza o >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sadržaju, ali se sumnja da je u pitanju ricin. Policija koja obebeđuje zgradu Pentagona predala je slučaj pripadnicima Federalnog istražnog birao (FBI).PROČITAJTE JOŠ: Rodžer Stoun: Tramp bi Ameriku mogao da povuče iz NATO Ricin je jak otrov biljnog porekla, 6.000 puta jači od cijanida. Ako se ta supstanca proguta, udahne ili ubrizga, smrt nastupa za manje od jednog minuta. Ne postoji protivotrov za ricin.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Supstanca slična ricinu u pošiljkama u Pentagonu

Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2018, 19:46

Sumnjive pošiljke poslate američkom Ministarstvu odbrane sadrže supstancu sličnu ricinu, ali nije u pitanju taj veoma jak otrov, izjavila je portparolka Pentagona Dejna Vajt..."Izgleda da je supstanca neki derivat ricina, istraga je još u toku", rekla je ona Frans presu i dodala da nije ricin...Pentagon...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.