Pentagon: Ciljevi u Siriji birani oprezno i precizno

Izvor: Vostok.rs, 27.Feb.2021, 11:01

Pentagon: Ciljevi u Siriji birani oprezno i precizno

Tokom napad američkih vazdušnih snaga na Siriju uništeno je devet objekata, a delimično su uništena dva, izjavio je portparol Pentagona Džon Kirbi. Kako je dodao, ciljevi su birani oprezno i precizno, a tako su izvedeni i napadi.
„Dva aviona F-15 izbacila su sedam veoma preciznih projektila i uništila u potpunosti devet objekata, a delimično dva, onemogućivši njihovo funkcionisanje“, rekao je Kirbi novinarima. Prema preliminarnim podacima, rekao je on, ima povređenih u napadima, ali nije izneo konkretne informacije jer procena operacije još traje. „Cilj napada je, očigledno, na prvom mestu bio da se spreče napadi u budućnosti, a drugo, da se jasno stavi do znanja da će Amerika štititi svoje ljude. Ti ciljevi su bili izabrani veoma oprezno i precizno, a tako su izvedeni i napadi“, rekao je Kirbi i dodao da je to bila "odbrambena operacija" s obzirom da su u Pentagonu "znali za šta služe ti objekti".  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

OGLASIO SE PENTAGON NAKON NAPADA NA SIRIJU: Poznate posledice agresije SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2021

Portparol rekao koliko je objekata uništeno..Portparol Pentagona Džon Kirbi rekao je ovog vikenda da je tokom američkog vazdušnog udara na istočnu Siriju 9 objekata potpuno uništeno, dok su još dve lokacije delimično oštećene...Prema Kirbiju, "Dva F-15 aviona lansirala su 7 visoko preciznih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.