Pens uzeo privatnog advokata zbog optužbi u vezi s Rusijom

Izvor: N1 televizija, 16.Jun.2017, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pens uzeo privatnog advokata zbog optužbi u vezi s Rusijom

Američki potpredsednik Majk Pens angažovao je privatnog advokata Ričarda Kulena koji će mu pomoći u istrazi vezanoj uz optužbe da se Rusija mešala u američke predsedničke izbore i dogovarala sa štabom predsednika Donlada Trampa.

"Mogu da potvrdimda je potpredsednik angažovao Ričarda Kulena iz kancelarije Mekgvajer Vuds kako bi mu pomogao u odgovorima na pitanja posebnog istražnog odbora", objavio je portparol Džerod Agen.

Kulen je advokat u američkoj saveznoj >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << državi Virdžiniji, a radio je kao državni advokat za područje istočne Virdžinije.

I predsednik Tramp je ranije angažovao njujorškog advokata Marka Kasovica kao svog privatnog advokata vezanog uz ovu istragu.

Posebni istražitelj Robert Muler i nekoliko posebnih kongresnih odbora pokrenulo je istragu vezanu uz moguću povezanost između Trampovog izbornog štaba i ruskih pokušaja da rezultate predsedničkih izbora u SAD preokrenu u Trampovu korist.

U sredu je dnevni list Vašington post objavio da Miler istražuje moguću Trampovu umešanost u "ometanje pravde" u istrazi o vezama Rusije i njegova izbornog tima.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.