Peking zahteva od SAD da povuku sankcije

Izvor: RTS, 21.Sep.2018, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peking zahteva od SAD da povuku sankcije

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je od SAD da povuku sankcije uvedene kineskoj vojsci zbog nabavke ruskih vojnih aviona i raketa zemlja-vazduh.
Ovu poruku Americi je uputio portparol kineskog ministarstva Geng Šuang na redovnoj konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

"Nerazumni potezi Amerike ozbiljno su prekršili norme međunarodnih odnosa i oštetili odnose dveju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemalja i njihovih vojnih struktura. Zahtevamo od SAD da odmah isprave grešku i povuku takozvane sankcije. U suprotnom, moraće da se suoče sa posledicama", rekao je Geng Šuan. 
Kina je nedavno kupila od Rusije 10 aviona Su-35 i rakete S-400.
Na meti sankcija našli su se kinesko odeljenje za razvoj opreme i njegov direktor Li Šangfu zbog "značajnih transakcija" sa ruskim državnim izvoznikom oružja Rosoboroneksport, prenosi Bi-Bi-Si, podsetivši da se Peking nije pridružio sankcijama Zapada Moskvi 2014.
Američka administracija stavila je na crnu listu još 33 kineskih državljana i subjekata koji sarađuju sa ruskom vojskom i obaveštajnom službom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sankcije SAD zbog Suhoja - Peking traži povlačenje

Izvor: B92, 21.Sep.2018

Peking -- Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je od SAD da povuku sankcije uvedene kineskoj vojsci zbog nabavke ruskih vojnih aviona i raketa zemlja-vazduh...Ovu poruku Americi je uputio portparol kineskog ministarstva Geng Šuang na redovnoj konferenciji za novinare, preneo je Rojters...Kina...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.