Peking uložio žalbu zbog leta špijunskog aviona

Izvor: Blic, 25.Maj.2015, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peking uložio žalbu zbog leta špijunskog aviona

Kina je saopštila danas da je uložila žalbu Vašingtonu zbog preleta američkog špijunskog aviona preko dijela Južnog kineskog mora oko kojeg se spori više zemalja.

Kina je prošle sedmice saopštila da je "veoma nezadovoljna" zbog postupka vazduhoplovstva SAD.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing izjavila je danas da je Kina uložila žalbu i da se protivi "provokativnom ponašanju" SAD.

- Apelujemo da SAD poprave ovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grešku, ostanu racionalne i prekinu neodgovorna obraćanja i postupke - rekla je Čunjingova i dodala da "ratni brodovi i vojni aivoni stranih zemalja ne mogu da ignorišu legitimna prava ostalih država, kao ni bezbjednost avijacije i navigacije".

Nedavni satelitski snimci pokazuju da Kina ubrzano napreduje u nasipanju zemlje i izgradnji avionske piste za vojne potrebe u spornom dijelu Južnog kineskog mora.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.