Peking pozdravio početak nove istorije povodom samita Tramp-Kim

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2018, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peking pozdravio početak nove istorije povodom samita Tramp-Kim

Kina, glavni severnokorejski saveznik, pozdravila je danas samit američkog predsednika donalda Trampa i severnokorejskov vođe Kim Džong Una u Singapuru, istovremeno pozivajući ponovo na potpunu denuklearizaciju Severne Koreje.

"Činjenica da su danas vođe dve zemlje sele jedan pored drugog na razgovor među jednakima vrlo je značajna i predstavlja početak nove istorije", rekao je novinarima kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji.

"Kina to pozdravlja i daje svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << podršku", dodao je ministar odgovarajući na pitanje da li je Peking marginalizovan ovim približavanjem Vašingtona i Pjongjanga.

Vang se založio za potpunu denuklearizaciju kao što su tražile i SAD.

"Istovremeno treba da bude mirovni proces za Korejsko poluostvo da bi se rešila razumna zabrinutost Severne Koreje po pitanju bezbednosti", rekao je kineski ministar i dodao da niko ne sumnja u važnu i jedinstvenu ulogu koju je Kina odigrala i koju će nastaviti da ima.

On je dodao da se radi o cilju kome se Kina nadala i na kome je radila.

Vang je ovo izjavio pre nego što su Tramp i Kim dali svoje izjave posle jutrošnjeg sastanka u Singapuru.

Američki predsednik je posle sastanka izjavio da će denuklearizacija početi "vlo brzo".

Tramp i Kim su potpisali dokument za koji je Tramp rekao da je "sveobuhvatan" i "važan".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peking pozdravio 'početak nove historije'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jun.2018

Kina, glavni sjevernokorejski saveznik, pozdravila je samit američkog predsjednika Donalda Trumpa (Tramp) i sjevernokorejskov vođe Kim Jong Una (Kim Džong Un) u Singapuru, istovremeno pozivajući ponovo na potpunu denuklearizaciju Sjeverne Koreje. "Činjenica da su danas vođe dvije zemlje sjele...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Stoltenberg pozdravio dogovor Kima i Trampa

Izvor: Blic, 12.Jun.2018

Sastanak američkog predsednika Donalda Trampa sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom je bio istorijski samit, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.