Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2020, 13:32

Peking optužio SAD da ugrožavaju mir posle najavljene posete Tajvanu

Kina je danas optužila SAD da "ugrožavaju mir" posle najavljene posete američke delegacije Tajvanu.

Kina smatra Tajvan delom svoje teritorije i osuđuje kontakte zvaničnika na ostrvu i stranih zvaničnika.

"Kina se oštro protivi razmeni zvaničnih poseta između SAD i Tajvana", izjavio je danas portparol ministarstva spoljnih poslova Kine.

SAD su saopštile danas da će se sekretar za zdravstvo Aleks Azar uskoro otputovati u Tajpej. To bi bila prva poseta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jednog američkog ministra Tajvanu od 1979.

Tajvan je potvrdio najavljenu posetu, ne navodeći za kada je planirana.

Azar bi tom prilikom trebalo da se sastane sa tajvanskom predsednicom Tsai Ing-ven.

Šezdesetrogodišnja predsednica nije omiljena u Kini pošto smatra da je njeno ostrvo de fakto suverena država i čvrsto odbacuje kinesku viziju "Jedinstvene Kine".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kina optužila SAD zbog najavljene posete Tajvanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Avg.2020

Kina je danas optužila SAD da "ugrožavaju mir" posle najavljene posete američke delegacije Tajvanu. Kina smatra Tajvan delom svoje teritorije i osuđuje kontakte zvaničnika na ostrvu i stranih zvaničnika. "Kina se oštro protivi razmeni zvaničnih poseta između SAD i Tajvana", izjavio je danas...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.