Peking: Interakcija oružanih snaga Rusije i Kine ušla u novu eru pod strateškim vođstvom lidera naših država

Izvor: Vostok.rs, 25.Jul.2019, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peking: Interakcija oružanih snaga Rusije i Kine ušla u novu eru pod strateškim vođstvom lidera naših država

Oružane snage Narodne Republike Kine i Ruske Federacije će nastaviti da jačaju saradnju i poboljšavaju mehanizme saradnje, izjavio je predstavnik Ministarstva odbrane Kine Vu Kjan na pres-konferenciji. "Kina i Rusija su ušle u novu eru odnosa. Interakcija oružanih snaga dveju zemalja takođe je ušla u novu eru pod strateškim vođstvom lidera naših država", rekao je Vu Kjan.
On je naglasio da će "oružane snage Rusije i Kine nastaviti da unapređuju vojne odnose, nastavljaju da jačaju međusobnu podršku i intenziviraju odgovarajuće mehanizme interakcije u oblasti razmene na visokom nivou, strateške saradnje, razvoja vojne opreme i borbe protiv terorizma". "Produbićemo našu saradnju i tako ćemo doprineti očuvanju globalnog mira, ravnoteži međunarodne bezbednosti i stabilnosti", rekao je Kjan. Ranije je saopšteno da su ruska i kineska vojska 23. jula sprovele prvu zajedničku patrolu strateškim bombarderima u Azijsko-pacifičkoj regiji. Kao deo zajedničkih patrola, ruski bombarderi su leteli 11 sati, preletevši devet hiljada kilometara.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.