Izvor: B92, 05.Okt.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pejlinova optužuje Obamu

Vašington -- Republikanska kandidatkinja za potpredsednicu SAD Sara Pejlin optužila je demokratskog predsedničkog kandidata Baraka Obamu za druženje s teroristima.

Pejlinova, guvernerka savezne države Aljaska, pozvala se na članak Njujork tajmsa, u kojem je navedeno da je Obama u kontaktu sa profesorom Univerziteta u Ilinoisu Bilom Ejersom, bivšim članom radikalne grupe "Veter andergraund", koja je 1960-ih vodila nasilnu kampanju protiv rata u Vijetnamu.

Grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, kako se veruje, odgovorna za više bombaških napada počinjenih u to vreme u SAD, podsetio je radio Bi-Bi-Si.

Obama je pre nekoliko godina bio s Ejersom u jednom dobrotvornom društvu. Mada je demokratski predsednički kandidat bio dete u vreme kada je grupa bila aktivna, on je ipak osudio njeno delovanje.

Portparol demokrata Heri Savugan optužio je republikance za prljavu kampanju.

"Jasno je da bi (republikanski predsednički kandidat) Džon Mekejn i Sara Pejlin radije trošili vreme na blaćenje Baraka Obame nego na razradnju planova za oporavak ekonomije", rekao je taj portparol.

Napadi republikanaca na Obamu nisu nikoga iznenadili, jer je Mekejnov izborni tim pre nekoliko dana najavio veoma agresivnu kampanju do predsedničkih izbora u SAD 4. novembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.