Pedofila jure u Vijetnamu i Kambodži

Izvor: Blic, 10.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pedofila jure u Vijetnamu i Kambodži

Interpol je saopštio da je za samo 12 sati dobio čak 200 odgovora na apel koji je globalna policijska mreža uputila javnosti kako bi identifikovala muškarca koji seksualno zlostavlja decu na fotografijama objavljenim na internetu.

Interpolu je stiglo 200 fotografija na kojima se pojavljuje osumnjičeni sa 12 različitih dečaka. Sve slike su snimljene u Vijetnamu i Kambodži. Digitalno su izmenjene, ali su policijski kompjuterski stručnjaci uspeli da naprave četiri fotografije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na kojima je lik prepoznatljiv.

„Dobili smo mnogo odgovora i oni stižu iz svih krajeva sveta", izjavio je za AP Anders Person, švedski policajac u Interpolovom timu za fotografije zlostavljanja dece. On kaže da neke poruke sadrže detaljne informacije, kao što su imena i adrese, dok se u drugima navode samo imena. Stigle su i poruke ljudi koji su navodno videli osumnjičenog dok su bili na odmoru.

Policija je upozorila da muškarac, čiji identitet i nacionalnost još nisu poznati, predstavlja opasnost za decu dok je na slobodi.

Person je dodao da Interpol, koji ima 186 članica, prosleđuje ove informacije azijskim zemljama radi dalje policijske provere. On nije rekao da li je neka od dobijenih poruka sadržala informacije na osnovu kojih bi Interpol mogao da utvrdi gde se osumnjičeni nalazi.

Interpol je prekjuče uputio apel za pomoć, pošto je „na sve moguće načine pokušao da indentifikuje" muškarca sa slike. Njegove fotografije su prvi put pronađene pre tri godine u Nemačkoj. Potraga za osumnjičenim nosila je šifru „Operacija Viko".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.