Pavlović: Nisam kriv, a rođendan mogu da čestitam kome hoću

Izvor: Vostok.rs, 19.Mar.2024, 15:28

Pavlović: Nisam kriv, a rođendan mogu da čestitam kome hoću

Pavlović je na ročištu izjavio da devet godina radi u "Elektroprivredi Republike Srpske", ali da zbog lošeg imovinskog stanja zahtijeva da ga u ovom slučaju zastupa advokat po službenoj dužnosti.
Pavlovićev advokat Mirko Blagojevć izjavio je da je ovo prvo suđenje prema nametnutom zakonu nekašnjeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka.
- U toku suđenja ćemo osporiti navode optužnice, a na teret mu se stavlja da je nekim svojim radnjama veličao osobe optužene pred Međunarodnim sudom u Hagu - izjavio je Blagojević i dodao da je sramotno da se Pavloviću sudi zbog najobičnije rođendanske čestitke.
Sud BiH nakon izjašnjenja o krivici ima rok od 60 dana da zakaže ročište čime će počet glavni pretres.
Tužilaštvo BiH je 22. januara podiglo optužnicu protiv Pavlovića, a Sud BiH potvrdio 30. januara, jer je 10. marta prošle godine u Bratuncu postavio transparent sa likom i ispisanom porukom u kojoj se, kako kažu, veliča i podržava Mladić.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.