Paulo Koeljo nazvao Tonija Blera zločincem

Izvor: Blic, 03.Feb.2010, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paulo Koeljo nazvao Tonija Blera zločincem

Brazilski pisac Paulo Koeljo izjavio je da ne želi da bivši britanski premijer Toni Bler učestvuje u planiranju letnjih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016.

Kako javlja radio Dojče Vele, Koeljo je, preko društvene internet mreže Tviter, poslao poruke u kojima je Blera okarakterisao kao "ratnog zločinca", zbog njegovog učešća u iračkom ratu.

Koeljo je oštro kritikovao predloge da se Bler unajmi kao savetnik za olimpijske igre, i preko društvene internet >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mreže Tviter poslao je poruke u kojima je bivšeg britanskog premijera okarakterisao kao "ratnog zločinca" zbog njegovog učešća u iračkom ratu. Istakao je da bi Brazilci trebalo sami da planiraju igre.

Guverner države Rio Seržio Kabral rekao je da je Koeljo dobar pisac, ali je dodao da Riju mogu da koriste organizacione sposobnosti jednog političkog lidera koji je izborio da se Letnje olimpijske igre 2012. održe u Londonu Koeljo je bio član brazilske delegacije koja je uspela da izdejstvuje održavanje Letnjih olimpijskih igara 2016. u Riju, pobedivši u oktobru 2009. Čikago, Madrid i Tokio.

Blerov portparol je naveo danas da se bivši britanski lider sastao s brazilskim predstavnicima, ali da nije potpisan nikakav ugovor da bude savetnik za igre 2016.

On nije komentarisao Koeljeve izjave, ali je dodao da će, ako ugovor

bude potpisan, Blerov angažman će biti finansiran iz privatnih izvora, a ne od brazilske vlade.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Paulo Koeljo protiv Tonija Blera na Twitteru

Izvor: Mondo, 03.Feb.2010

Brazilski pisac Paulo Koeljo izjavio je da ne želi da bivši britanski premijer Toni Bler učestvuje u planiranju Letnjih olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.