Patrušev: Zapad planira da pojača informacioni pritisak na Rusiju kako bi narušio ruske duhovne, moralne, kulturne i istorijske vrednosti

Izvor: Vostok.rs, 11.Jun.2020, 12:29

Patrušev: Zapad planira da pojača informacioni pritisak na Rusiju kako bi narušio ruske duhovne, moralne, kulturne i istorijske vrednosti

Savet bezbednosti Rusije ima dokaze da će Zapad pokušati da pojača pokušaje destabilizacije situacije u zemlji pre predstojećeg glasanja o ustavnim amandmanima, kao i pre dana za glasanje na jesen, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev u intervjuu za list „Argumenti i fakti“.
„Očekuje se da će se uoči ovih političkih događaja intenzivirati rad preko kapaciteta koji su im dostupni, uključujući i u ruskim regionima, uz pomoć neprofitnih nevladinih organizacija, gde nameravaju da izazovu nacionalistička i separatistička osećanja“, rekao je Patrušev. Prema njegovim rečima, „očekuje se da će dodatni akcenat biti stavljen na podsticanje aktivnosti takozvanih alternativnih sindikalnih organizacija“. Osim toga, Zapad planira da pojača informacioni pritisak na Rusiju, „kako bi narušio ruske duhovne, moralne, kulturne i istorijske vrednosti koje predstavljaju osnovu državnosti, i smanji osećaj nacionalnog identiteta građana naše zemlje“, istakao je Patrušev. „Glavni zadaci su unošenje raskola u rusko društvo, nametanje njima korisnih vrednosti i razvojnih modela, kako bi mogli da manipulišu javnom svešću“, primetio je on.   Patrušev smatra da je jedan od koordinatora destruktivne aktivnosti Zapada američki Stejt department, kao i Američka agencija za međunarodni razvoj, američki Savet za međunarodne odnose i vodeće američke nevladine organizacije – Nacionalni demokratski institut za međunarodne poslove, Međunarodni republikanski institut, Nacionalni fond za podršku demokratije, Institut savremene Rusije, Fondacija za otvoreno društvo (Sorošova fondacija) i nekoliko drugih. Prema njegovim rečima, za rad u Rusiji Amerikanci i njihovi partneri u NATO-u takođe široko koriste veliki broj nevladinih i međunarodnih organizacija sa sedištem uglavnom u SAD i zemljama Zapadne Evrope.    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.