Patrušev: Tokom prošle godine neutralisano 60 spavajućih ćelija ekstremističkih organizacija

Izvor: Vostok.rs, 31.Okt.2020, 16:11

Patrušev: Tokom prošle godine neutralisano 60 spavajućih ćelija ekstremističkih organizacija

Ruske snage bezbednosti su u centralnoj Rusiji tokom prošle godine neutralisale 60 „spavajućih ćelija“ ekstremističkih organizacija, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.
„U posebno rizičnoj grupi su mladi migranti koji je ne prihvataju socijalno.kulturne obrasce ruskog društva i nosioci su ekstremističkih uverenja verskog karaktera. Oni predstavljaju bazu resursa za terorističke i ekstremističke organizacije“, rekao je Patrušev. On je takođe konstatovao da su radikalni islamski fundamentalisti pojačali aktivnosti s ciljem da islam prime lica koja tradicionalno nisu orijentisana ka muslimanskoj kulturi. „U cilju uvlačenja mladih u protivpravne akcije predstavnici radikalnih islamističkih fundamentalista pojačali su aktivnosti kako bi se u islam preobratili oni koji tradicionalno nisu tako orijentisani“, naveo je on. Naveo je i podatak da svoje pozicije u Rusiju jačaju i ekstremističke organizacije kao što si „Jehovini svedoci“, sajentolozi i druge.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.