Patrola belorusko-ruske avijacije duž granica Saveza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2021, 14:05

Patrola belorusko-ruske avijacije duž granica Saveza

Belorusija i Rusija izvršile su još jednu patrolu duž granica Saveza Rusije i Belorusije, saopštila je danas pres služba beloruskog Ministarstva odbrane.

"Nastavlja se izvršavanje zadataka zajedničkog patroliranja vazdušnim prostorom duž državne granice Republike Belorusije. Beloruski i ruski avijatičari danas su još jednom demonstrirali svoje visoke veštine i sposobnost da zajednički izvršavaju postavljene zadatke", navodi se u saopštenju Ministarstva objavljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Telegramu, a prenosi Sputnjik.

Ranije je Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo da je doneta odluka o povećanju sastava dežurnih snaga PVO i zajedničkoj patroli državne granice u vazdušnom prostoru od strane Vazduhoplovnih snaga i snaga PVO Oružanih snaga Belorusije i Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Ministarstvo je objasnilo da je odluka doneta "zbog povećane učestalosti letova različitih avijacija u blizini državne granice Belorusije i u interesu sprečavanja narušavanja državne granice u vazdušnom prostoru".

U saopštenju je takođe primećeno da su susedne zemlje Evropske unije povećale svoju vojnu aktivnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rusi i Belorusi patroliraju granicom

Izvor: B92, 07.Dec.2021

Belorusija i Rusija izvršile su još jednu patrolu duž granica Saveza Rusije i Belorusije, saopštila je danas pres služba beloruskog Ministarstva odbrane..."Nastavlja se izvršavanje zadataka zajedničkog patroliranja vazdušnim prostorom duž državne granice Republike Belorusije. Beloruski i ruski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.