Patolog smatra da je uzrok smrti Epstina verovatno ubistvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2019, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patolog smatra da je uzrok smrti Epstina verovatno ubistvo

Uzrok smrti finansijera Džefrija Epstina verovatno je davljenje, a ne samoubistvo u njegovoj zatvorskoj ćeliji, tvrdi forenzički patolog kojeg je angažovao njegov brat.

Otkrića patologa Majkla Bejdena u suprotnosti su sa službenim nalazima koji su ukazivali na samoubistvo vešanjem koje su zvaničnici objavili još u avgustu.

Bejden, koji je niz godina bio glavni medicinski inspektor u Njujorku i koji je bio prisutan na Epstinovoj prvoj obdukciji, kaže da njegove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povrede više ukazuju na ubistvo nego samoubistvo.

"Mislim da dokazi upućuju na ubistvo, a ne na samoubistvo. Višestruki prelomi pronađeni na vratu Epstna vrlo su neobični za samoubistvo. Vešanje ne dovodi do lomova", rekao je Bejden za Fox News.

Epstin je pronađen mrtav u njujorškom zatvoru u avgustu. On je čekao da se pokrene sudski proces zbog optužbi da je trgovao devojkama mlađim od 14 godina. On je negirao sve optužbe, ali da je proglašen krivim suočio bi se sa zatvorskom kaznom do 45 godina.

Samoubistvo su od samog početka osporavali Epstinovi advokati i njegov brat Mark koji su angažovali Bejdena da ponovo izvrši obdukciju, navodi Sky News.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

OTKRIVEN UZROK SMRTI MILIJARDERA Patolog smatra da je Epstajn zadavljen

Izvor: Blic, 30.Okt.2019

Uzrok smrti finansijera Džefrija Epstajna verovatno je davljenje, a ne samoubistvo u njegovoj zatvorskoj ćeliji, tvrdi forenzički patolog kojeg je angažžovao njegov brat.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.