Partneri Angele Merkel ipak nezadovoljni dogovorom EU

Izvor: N1 televizija, 01.Jul.2018, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partneri Angele Merkel ipak nezadovoljni dogovorom EU

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer nije zadovoljan dogovorom koji je kancelarka Angela Merkel postigla sa drugim državama Evropske unije o pitanju imigracije, prenela je agencija Frans pres, pozivajući se na izvore iz njegove Hrišćansko-socijalne unije (CSU).

Nemačka kancelarka je izjavila ranije danas da novi plan EU >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << o regulisanju imigracije i sporazum koji je postigla s ključnim državama o pitanju migracija mogu da reše poteškoće u njenoj vladajućoj koaliciji.

Zehofer koji je na čelu CSU-a, koju na jesen očekuju pokrajinski izbori u Bavarskoj, zapretio je da će sa nemačkih granica vratiti migrante čiji su zahtevi za azil odbijeni ili koji su podneli zahteve u nekoj drugoj zemlji EU.

Angela Merkel je odbacila njegov pristup, insistirajući da je potrebno pronaći zajedničko evropsko rešenje za migrantsku krizu, čime bi se održalo jedinstvo u EU.

Spor bi mogao da dovede do raspada decenijama starog saveza CDU i CSU, ukoliko Zehofer nastavi sa svojim jednostranim potezima.

Merkel je za televiziju ZDF rekla da su njen predlog o otvaranju centara za registraciju migranata na nemačkim granicama i pristanak drugih članica EU da prihvate migrante koji su kod njih podneli zahteve za azil u skladu sa onim što CSU traži.

Nemačka kancelarka navodno je postigla sporazum sa 14 članica EU da brzo vrate tražioce azila, u pokušaju da okonča raskol u svojoj vladi zbog politike prema migrantima, prenela je u subotu nemačka agencija Dpa.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRIZA U NEMAČKOJ Zahofer odlučio da se povuče

Izvor: Blic, 01.Jul.2018

Lider Hrišćansko-socijalne unije (CSU) Horst Zehofer najavio je da će se povući sa funkcije ministra unutrašnjih poslova Nemačke, prenose svetski mediji.

Nastavak na Blic...

Male šanse za postizanje kompromisa u Nemačkoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jul.2018, 08:59

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer nastaviće danas pregovore s Hrišćansko-demokratskom unijom nemačke kancelarke Angele Merkel nakon što je ponudio ostavku na mesto u njenoj vladi zbog neslaganja s dogovorom koji je postigla sa drugim državama Evropske unije o pitanju imigracije...Bez...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.