Nemački ministar unutrašnjih poslova nezadovoljan dogovorom Merkel sa članicama EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2018, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački ministar unutrašnjih poslova nezadovoljan dogovorom Merkel sa članicama EU

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer nije zadovoljan dogovorom koji je kancelarka Angela Merkel postigla sa drugim državama Evropske unije (EU) o pitanju imigracije, prenela je danas agencija Frans pres, pozivajući se na izvore iz njegove ;Hrišćansko-socijalne unije (CSU).

Nemačka kancelarka je izjavila ranije danas >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da novi plan EU o regulisanju imigracije i sporazum koji je postigla s ključnim državama o pitanju migracija mogu da reše poteškoće u njenoj vladajućoj koaliciji.

Zehofer koji je na čelu CSU-a, koju na jesen očekuju pokrajinski izbori u Bavarskoj, zapretio je da će sa nemačkih granica vratiti migrante čiji su zahtevi za azil odbijeni ili koji su podneli zahteve u nekoj drugoj zemlji EU.

Angela Merkel je odbacila njegov pristup, insistirajući da je potrebno pronaći zajedničko evropsko rešenje za migrantsku krizu, čime bi se održalo jedinstvo u EU.

Spor bi mogao da dovede do raspada decenijama starog saveza CDU i CSU, ukoliko Zehofer nastavi sa svojim jednostranim potezima.

Merkel je za televiziju ZDF rekla da su njen predlog o otvaranju centara za registraciju migranata na nemačkim granicama i pristanak drugih članica EU da prihvate migrante koji su kod njih podneli zahteve za azil u skladu sa onim što CSU traži.

Nemačka kancelarka navodno je postigla sporazum sa 14 članica EU da brzo vrate tražioce azila, u pokušaju da okonča raskol u svojoj vladi zbog politike prema migrantima, prenela je u subotu nemačka agencija Dpa.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partneri Angele Merkel ipak nezadovoljni dogovorom EU

Izvor: N1 televizija, 01.Jul.2018

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer nije zadovoljan dogovorom koji je kancelarka Angela Merkel postigla sa drugim državama Evropske unije o pitanju imigracije, prenela je agencija Frans pres, pozivajući se na izvore iz njegove Hrišćansko-socijalne unije (CSU)...Nemačka kancelarka...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.