Zehofer ponudio ostavku zbog neslaganja sa Merkel

Izvor: RTS, 01.Jul.2018, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zehofer ponudio ostavku zbog neslaganja sa Merkel

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer ponudio je ostavku na mesto ministra i lidera Hrišćansko-socijalne unije (CSU) zbog neslaganja sa kancelarkom Angelom Merkel oko migracione politike.
To je javio Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore u CSU.

Izvori su naveli da je Zehofer ponudio ostavku na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsedništva partije koji je bio zatvoren za javnost.
Kako je precizirano, Zehofer još nije zvanično podneo ostavku i neki u partiji još uvek pokušavaju da ga ubede da se predomisli.
Zehofer je ranije danas rekao da ne vidi alternativu vraćanju nekih migranata sa nemačke granice, mere koja ga dovodi u sukob sa nemačkom kancelarkom.
Spor oko rešavanja migrantske krize gurnulo je Merkelovu tri meseca staru "veliku koaliciju" u krizu i oslabilo poziciju kancelarke, primoravši je da pokuša da postigne sporazume sa članicama Unije ponaosob.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemački ministar ponudio ostavku zbog sukoba s Merkelovom

Izvor: Radio 021, 02.Jul.2018, 09:00

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer ponudio je ostavku na mesto ministra i lidera Hrišćansko-socijalne unije (CSU) zbog neslaganja sa kancelarkom Angelom Merkel oko migracione politike...To je javio Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore u CSU...Izvori su naveli da je Zehofer...

Nastavak na Radio 021...

Nemački ministar unutrašnjih poslova ponudio ostavku

Izvor: B92, 02.Jul.2018

Nakon što je ponudio ostavku zbog migracione politike, ministar se saglasio da još jednom razgovara sa kancelarkom Merkel...Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer ponudio je ostavku zbog dogovora Angele Merkel sa Evropskom unijom o migrantskoj politici...Horst Zehofer predsednik je Hrišćansko-socijalne...

Nastavak na B92...

Kriza u Nemačkoj, opcije za rasplet

Izvor: RTS, 02.Jul.2018

Dok je nemačka vlada u rastrojstvu usled trvenja unutar konzervativnog bloka povodom migracione politike, koja prete da sruše koaliciju nakon što je ministar unutrašnjih poslova zapretio ostavkom, pred kancelarkom Angelom Merkel je više opcija za rasplet. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.