Izvor: B92, 20.Dec.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament protiv ostanka Britanaca

Bagdad -- Irački parlament odbacio je nacrt zakona, po kojem bi britanski, australijski i vojnici nekih drugih država mogli da ostanu u Iraku i po završetku ove godine.

Nacrt zakona, prema kojem bi ti vojnici ostali u Iraku do kraja jula, odbijen je uz obrazloženje da to ne bi trebalo da bude regulisano zakonom već sporazumom, kao što je onaj potpisan sa SAD, rekao je Husein al Faludži, član sunitskog Fronta saglasnosti. Vojska SAD moći će da ostane u Iraku do kraja 2011, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prema odvojenom sporazumu o stranim trupama.

Odbijeni nacrt zakona ticao se budućeg statusa vojnika iz Velike Britanije, Australije, Rumunije, Estonije, Salvadora i NATO-a u Iraku.

Britanski premijer Gordon Braun izjavio je nedavno da njegova zemlja namerava da povuče svojih 4.100 vojnika iz Iraka do kraja jula 2009.

Braun je rekao da bi oko 400 britanskih vojnika i posle tog datuma ostalo u Iraku, kako bi obučavalo mornaricu te zemlje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.