Pariz, Berlin i Rim prihvatiće 194 migranata spasena na Sredozemlju

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2019, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz, Berlin i Rim prihvatiće 194 migranata spasena na Sredozemlju

Francuska, Nemačka i Italija prihvatiće 194 migranta koja su spasla dva humanitarna broda u Sredozemlju, u skladu sa preliminarnim dogovorom zaključenim između nekoliko evropskih zemalja na Malti u septembru.

"Osećamo olakšanje i zahvalni smo što su Francuska, Nemačka i Italija konačno našli rešenje za 104 migranta na brodu Oušen Vajking i 90 na brodu Alan Kurdi", napisala je na Tviteru organizacija Lekari bez granice koja iznajmljuje ta dva broda zajedno sa drugom organizacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << SOS Mediterane.

Italijansko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da će 70 migranata na brodu "Oušen Vajking" primiti Francuska i Nemačka na osnovu predugovora sklopljenog na Malti. Taj brod koji plovi pod norveškom zastavom dobio je dozvolu da pristane u luci Pocalo, na južnom vrhu Sicilije.

"Oušen Vajking" je 18. oktobra spasao migrante iz dva gumena čamca oko 93 kilometra od libijske obale. Među njima su 41 maloletnik i dve trudnice. Većina su iz zapadne Afrike, navela je SOS Mediterane, nevladina organizacija sa sedištem u Marseju.

Pored toga nemačka nevladina organizacija "Si Aj" (Sea-Eye) spasla je 90 migranata u subotu u Sredozemlju i njen brod Alan Kurdi takođe čeka sigurnu luku da pristane.

Predugovor su postigli u Valeti, 23. septembra Francuska, Nemačka, Italija i Malta, a taj sporazum treba da spreči da humanitarni brodovi budu blokirani na moru nedeljama dok čekaju da ih neke zemlje prihvate.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pariz, Berlin i Rim prihvatiće 194 migranata spasena na Sredozemlju

Izvor: Beta, 29.Okt.2019

Francuska, Nemačka i Italija prihvatiće 194 migranta koja su spasla dva humanitarna broda u Sredozemlju, u skladu sa preliminarnim dogovorom zaključenim izmedju nekoliko evropskih zemalja na Malti u septembru."Osećamo olakšanje i zahvalni smo što su Francuska, Nemačka i Italija konačno našli...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.