Izvor: Blic, 11.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papu dočekalo 230.000 vernika

Papu dočekalo 230.000 vernika

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Benedikt XVI izjavio je juče na velikoj misi na otvorenom u Minhenu da 'svet više ne čuje Boga'.

'Ne postoji samo fizička gluvoća, koja u velikoj meri čoveka odvaja od društvenog života. Postoji i gluvoća u odnosu na Boga i od toga posebno bolujemo u naše vreme', rekao je papa pred oko 230.000 vernika u Minhenu.

'Mi jednostavno ne možemo da ga čujemo. Pošto ga ne čujemo, prirodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gubimo i sposobnost da razgovaramo s njim', dodao je Benedikt XVI.

Papa je rekao da se bez moralnih vrednosti katoličke vere 'brzo otvaraju mehanizmi nasilja i sposobnost za uništavanje i ubijanje postaju glavna sposobnost da bi se postigla moć'.

'Stanovništvo u Africi i Aziji se divi našim tehnikama i nauci, ali istovremeno se brine zbog načina razmišljanja koje potpuno isključuje Boga.'

Tokom posete pape Nemačkoj dogodio se i incident. Iz policije su saopštili da je na kuću u Bavarskoj, gde je papa rođen, bačena farba i dodali da nije jasno ko bi mogao da bude odgovoran za to delo vandalizma. Prema navodima policije, na kuću su bačene dve kante plave farbe. Papa (79) trebalo bi večeras da obiđe kuću, koja je nedavno renovinarana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.