Izvor: Blic, 26.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papirom protiv NATO

Papirom protiv NATO

FIRENCA (FoNet) Na mirnim demonstracijama održanim prekjuče u Firenci protiv NATO pakta, učesnici su gurali globus od papira i tenkove napravljene od kartona, čije su topovske cevi bile napravljene od rolni toalet papira, javlja Rojters.

Demonstracije su održane za vreme održavanje dvodnevnog skupa ministara spoljnih poslova zemalja članica NATO u ovom gradu. Ispred tvrđave, u kojoj se održavao ovaj sastanak, bile su skoncentrisane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jake policijske snage.

Oko 2.000 demonstranata okupilo se na ovom protestu, i u veselom raspoloženju prošlo ulicama centra grada. Kraj protesta obeležen je vatrometom. 'NATO je vojno krilo slobodnog tržišta', pisalo je na jednom od transparenata koje su nosili demonstranti. Protest je prošao bez incidenata, iako je jedan Mekdonald- sov restoran, koji se nalazio na putanji kretanja demonstranata, iz predostrožnosti, bio zatvoren.

Papirom protiv NATO

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.