Papa u Brazilu

Izvor: B92, 11.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa u Brazilu

Papa Benedikt XVI

Sao Paolo -- Papa Benedikt XVI pozvao mlade Brazilce da se angažuju u borbi protiv nasilja, korupcije i raznih vrsta diskriminacija.

Više desetina hiljada mladih iz najveće katoličke zemlje na svetu okupili su se na stadionu u Sao Paolu, priredivši svečan doček papi uz pesme i igru, uz prisustvo oko 600 latinoameričkih sveštenika. Papa Benedikt XVI boravi u svojoj prvoj poseti Latinskoj Americi.

On se u Sao Paolu sastao sa brazilskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednikom Luisom Lulom de Silvom, koji ga je svečano dočekao na aerodromu u sredu. Tokom razgovora bilo je reči o porodičnim vrednostima, borbi protiv siromaštva, Africi i ekologiji, navode izvori iz brazilskog predsedništva.

Obraćajući se mladima na stadionu u Sao Paolu, papa ih je pozvao da budu "promoteri života, od početka do njegovog prirodnog kraja", aludirajući na svoje oštro protivljenje abortusu, eutanaziji,kao i manipulacijama u genetskom istraživanju.

Okupljena masa je odgovarala uzvicima "Da životu, ne abortusu".

Kako je najavljeno, tokom bogosluženja na otvorenom prostoru koji može da primi i do milion ljudi, Benedikt XVI će danas kanonizovati prvog brazilskog sveca, a reč je o franjevačkom svešteniku Antoniju de Sant-Ana Galvaou.

Novi svetac katoličke crkve, rođen 1739. a umro 1822, poznat je u narodu po velikoj brizi za najsiromašnije, ali i po svojim isceliteljskim sposobnostima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.