Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jun.2019, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa služio misu u Transilvaniji

Papa Franja, koji se nalazi u poseti Rumuniji, boravio je danas u Transilvaniju gde se sastao sa predstavnicima katoličkih zajednica i posetio najveće mađarsko svetililšte Sumuleu Čuk u toj većinski pravoslavnoj zemlji.

Zbog loših vremenskih uslova, oluje sa kišom i grmljavinom, papa je morao da promeni plan putovanja, tako da je umesto helikopterom stigao tročasovnom vožnjom preko Karpata.

Desetine hiljada katoličkih vernika dočekalo je papu na blatnjavim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kišnim padinama, prenosi agencija AP. Stanovnici te oblasti ali takođe iz susedne Mađarske okupili su se da čuju papu.U obraćanju u Transilvaniji papa je hvalio diverzitet, hvalio je multikulturnu i multijezičku Rumuniju i pozvao narod da stavi po strani podele da bi "putovali zajedno".

On je rekao da je ;ovo hodočašće simbol dijaloga, jedinstva i bratstva i dodao da su učesnici kao narod čije hiljade lica, kultura, jezika i tradicija predstavljaju bogatstvo.

Među prisutnima su bili i rumunska premijerka Vjorika Dančila i nekoliko ministara, kao i mađarski predsednik Janoš Ader, koji je sa suprugom u privatnoj poseti Rumuniji, prenose agencije.

Posle mise, pošto se vreme poprvilo Papa se vratio nazad helikopterom do aerodroma za let u drugi deo Rumunije, univerzitetski grad Jaši na severoistoku gde će se sastati sa mladim Rumunima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa služio misu u Transilvaniji

Izvor: Danas, 01.Jun.2019

Papa Franja, koji se nalazi u poseti Rumuniji, boravio je u Transilvaniji gde se sastao sa predstavnicima katoličkih zajednica i posetio najveće madjarsko svetililšte Sumuleu Čuk u toj većinski pravoslavnoj zemlji. Članak Papa služio misu u Transilvaniji se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.