Papa savetuje sveštenike da pišu blogove

Izvor: Blic, 25.Jan.2010, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa savetuje sveštenike da pišu blogove

Papa Benedikt XVI savetovao je sveštenike da internet koriste "mudro", i da se služe svim pogodnostima koje donosi savremena tehnologija, prenosi Telegraf.

Papa Benedikt XVI smatra da će se crkva lakše približiti mlađoj populaciji ako sveštenici počnu da pišu blogove i češće koriste internet, koji može mnogo da pomogne u širenju Božije reči. Ipak, papa je upozorio sveštenstvo da ne postanu zvezde novih medija. Svoje stavove, papa je izneo u subotu na Rimokatoličkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svetskom danu komunikacija.

Nakon višedecenijskog zaziranja od novih medija, Vatikan je proteklih godina pokazao veliku promenu u svojoj politici. Najradikalniji potez predstavljalo je prošlogodišnje postavljanje novog sajta na osam jezika koji nudi mogućnost "susreta" sa papom na Fejsbuku i opciju preuzimanja njegovih govora na "ajpod". Osim ovog sajta, postoji i Vatikanov informativni program na Jutjubu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.