Papa s kardinalima o skandalu

Izvor: Blic, 19.Nov.2010, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa s kardinalima o skandalu

Kardinalski zbor će danas u Vatikanu, na poziv pape Benedikta XVI i u njegovom prisustvu, prvi put raspravljati o skandalu vezanom za seksualno zlostavljanje, koji je potresao Rimokatoličku crkvu i izazvao najtežu krizu u poslednjih nekoliko desetina godina.

Kako prenose mediji, Papa je u poruci upućenoj učesnicima kongresa posvećenog medicini kritikovao "uništavanje embriona” tokom veštačke oplodnje i "legalizovanu eutanaziju”.

"Moramo podržati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zaštitu života, od začeća do njegova prirodnog završetka i poštovati dignitet svakoga ljudskog bića”, rekao je Papa.

"U današnje vreme svedoci smo s jedne strane preterane pažnje koja se pridaje zdravlju, preteranog konzumiranja lekova i pribjegavanja hirurškim zahvatima, što bi nas moglo dovesti do krajnosti - 'kulta tela’, a s druge strane imamo milione ljudi koji žive na rubu egzistencije i nemaju ni osnovnih lekova, preko potrebnih za lečenje jednostavnih bolesti", istakao je Benedikt XVI.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.