Papa proglasio prve svece od kako je na čelu Crkve

Izvor: Press, 12.Maj.2013, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa proglasio prve svece od kako je na čelu Crkve

Na hiljade vernika okupilo se na trgu Svetog Petra povodom službe na kojoj su oni formalno postali sveci, a što je odobrio papin prethodnik, Benedikt XVI, prenela je agencija AFP.

Među svecima je i italijanski obućar Antonio Primaldo koga su snage Otomanskog carstva ubile zajedno sa oko 800 Italijana 1480. godine, jer su odbili da pređu u islam.

Kanonizovane su i Kolumbijka Laura di Santa Katerina da Sijena Montoja i Upeguila i Meksikanka Marija Gvadalupe >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Garsija Savala, koje su svoje živote posvetile pomažući siromašnima, bolesnima i svom narodu.

Veliki broj Kolumbijaca i Meksikanaca doputovao je u Vatikan da bi prisustvovali kanonizaciji.

Papa Franja je prvi u istoriji poglavar Rimokatoličke crkve iz Latinske Amerike, izabran u martu.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Papa Franja proglasio 800 svetaca

Izvor: NaDlanu.com, 12.Maj.2013

Papa Franja je proglasio prve svece od kako je došao na čelo Rimokatoličke crkve, kanonizujući oko 800 italijanskih mučenika...Oni su odbili da pređu u islam u 15. veku, a svecima su proglašene i Kolumbijka i Meksikanka, osnivačice kongregacije koje su preminule u 20. veku.Na hiljade vernika...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.