Izvor: B92, 01.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa apelovao na mir

Vatikan -- Papa Benedikt XVI pozvao danas u novogodišnjoj misi u Rimu da treba raditi na uspostavljanju mira u svetu.

Poglavar Rimokatoličke crkve je na misi u bazilici Svetog Petra opisao mir kao poklon i zadatak koji treba hrabro izvršiti.

Na prvoj misi u ovoj godini, tradicionalno posvećenoj miru, on je posebno govorio o izraelsko-palestinskom sukobu. "Kako da još jednom ne pogledamo dramatičnu situaciju, upravo u zemlji u kojoj je rođen Isus?", upitao je papa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ocenio da je potreban trajan mir, zasnovan na poštovanju dostojanstva i prava svih.

Obraćajući se diplomatama koji su prisustvovali misi, papa je poželeo da međunarodna zajednica ujedini napore kako bi u ime Boga bio izgrađen svet u kom svi poštuju osnovna ljudska prava.

Benedikt XVI je pomenuo i atentate, kršenja verskih sloboda, nejednakost, nepoštovanje životne sredine, pretvaranje vere u ideologiju, terorizam, kršenja ljudskih prava i ukazao na tihe smrti izazvane glađu, abortusima, eksperimentima na embrionima i eutanazijom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.