Papa: Crkvi u Turskoj više slobode

Izvor: B92, Beta, 07.Jan.2010, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa: Crkvi u Turskoj više slobode

Rimokatolički poglavar papa Benedikt XVI (Beta, arhiva)

Vatikan -- Rimokatolički poglavar papa Benedikt XVI pozvao je na više slobode za katoličku crkvu u Turskoj, koja u toj zemlji i dalje čeka da bude formalno registrovana.

Benedikt XVI je novom turskom ambasadoru pri Svetoj stolici poručio da bi formalno registrovanje katoličke crkve u Turskoj mnogo više doprinelo društvenim prilikama u toj evro-azijskoj zemlji.

Verske manjine u Turskoj, pravoslavni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grci i Jevreji, uspeli su da formalno registruju svoje crkve u toj zemlji, međutim katolička i protestantska crkva još uvek čekaju na registraciju, zbog čega im je otežano otvaranje novih crkava.

"Turska je dobro pozicionirana da bude most između Islama i Zapada, i može da doprinese mirovnim naporima na Bliskom istoku", rekao je papa i dodao da će Vatikan podržati "sve dalje napore za okončanje dugogodišnjeg konflikta u bliskoistočnom regionu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.