Izvor: B92, 06.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao avion u Egiptu

Kairo -- Osam Francuza i jedan Kanađanin poginuli kada se srušio mali francuski avion Međunarodnih posmatračkih snaga na severu Sinajskog poluostrva.

Pilot je obavestio kontrolni centar da će avion prinudno sleteti zbog kvara, a zatim je izgubljen kontakt sa letelicom. Egipatsko Ministarstvo civilne avijacije i predstavnici međunarodne posmatračke misije potvrdili su da se srušio francuski avion.

"To je bio francuski avion, u kojem se nalazilo osam pripadnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << francuskih snaga. U avionu je bio još jedan oficir, čiji identitet treba da utvrdimo", rekao je zvaničnik međunarodni posmatračkih snaga u Egiptu Norman Sen-Pjer.

Međunardone posmatračke snage u Egiptu zadužene su za nadziranje egipatsko-izraelske granice, prema sporazumu te dve zemlje iz 1979. godine.

Prema izjavama očevidaca, avion se srušio na put i udario u jedan kamion, koji se zatim zapalio. Vozač kamiona iskočio je iz vozila i pretpostavlja se da je preživeo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.