Paneta: SAD za diplomatski pritisak na Iran i sankcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2011, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paneta: SAD za diplomatski pritisak na Iran i sankcije

HALIFAKS -

Američki sekretar odbrane Leon Paneta upozorio je večeras da bi napad na Iran mogao da nanese štetu celokupnoj svetskoj ekonomiji, istakavši da su SAD fokusirane na diplomatski pritisak na Teheran i sankcije.

Paneta je, uoči sastanka u Kanadi s izraelskim ministrom odbrane Ehudom Barakom, kazao da bi šteta bila naneta ne samo SAD, već svetskoj ekonomiji.

Izrael je nedavno nagovestio da ne isključuje vojnu akciju protiv Irana, na šta je zvanični >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Teheran odgovorio da će Izrael biti uništen ako napadne iranske nuklearne instalacije i da se odmazda Irana neće ograničiti na Bliski istok.

Američki predsednik Barak Obama izjavio je pre nekoliko dana da je svet ujedinjen u suprotstavljanju iranskom nuklearnom programu, najavivši da će se Vašington konsultovati sa Moskovom i Pekingom o načinima pritiska na Iran.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.