Pančevo: Do kraja godine gotova rekonstrukcija Opšte bolnice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2018, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo: Do kraja godine gotova rekonstrukcija Opšte bolnice

Najveća investicija u Vojvodini u poslednjih godinu dana kada je u pitanju zdravstvo-rekonstrukcija Internog odeljenja Opšte bolnice u Pančevu privodi se kraju, a za ovu namenu iz Pokrajinskog budžeta izdvojeno je 5 miliona evra.

Rekonstrukcija Internog odeljenja Pančevačke bolnice je pri kraju i očekuje se da će prvi pacijenti ući na ovo odeljenje u decembru kaže dr Slobodan Ovuka direktor bolnice.

“Četrvrti i treći sprat su skoro 100% završeni .Sada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na redu drugi sprat koji nas je kočio zbog Hemodijalize, najveće u regionu. Malo kasnimo, ali nismo imali gde sa službom koja obavi 20 hiljada hemodijaliza godišnje. Ona ih je obavila i ove godine i nema pada usluga nego povećanja."

Izmeštanje hemodijalize najavljeno je za desetak dana i tada će moći da se završi drugi sprat, Odeljenje diijalize biće  u nekadašnjem prostoru koronarne jedinice. Stiže i 35 novih aparata za dijalizu kao i aparat za reverznu osmozu koji će takođe biti u funkciji za 10 tak dana.

"Uporedo sa rekonstrukcijom Internog ide i nabavka nove opreme za Bolnicu za koju je novac obezbeđen iz pokrajinskog budžeta", dodaje on.

"Stiže nam ovih dana novi aparat za anesteziju,novi respirator, dobili smo ortopedsku mašinu novu. Hirurški instrumentarijum u vrednosti 7, 5 miliona dinara stigao je pre desetak dana tako da ćemo uspešno da završimo konkurs Pokrajinskog sekretarijata od 32 miliona dinara do kraja godine."

Rekonstrukcija internog odeljenja počela je krajem prošle godine i mnogo toga je urađeno na 6 etaža i površini od skoro 10 hiljada metara kvadratnih. Ostalo je još da se završi suterenski prostor sa fizikalnom medicinom i prizemlje gde će biti prijemna i urgentna služba sa dijagnstikom. 

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.