Izvor: Blic, 28.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinci odbili Klintonov predlog

Palestinci odbili Klintonov predlog

JERUSALIM (Rojters, Beta) - Palestinske vlasti ne mogu da prihvate predlog američkog predsednika Bila Klitona za mirovni sporazum sa Izraelom, rekao je juče jedan palestinski zvaničnik.

On je najavio da će Palestinci obavestiti Klintona pismom o svom odbijanju. 'Palestinsko vođstvo reći će u pismu da ne može prihvatiti američke ideje kao osnovu za rešenje palestinsko-izraelskog konflikta', rekao je ovaj zvaničnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Rojtersu. On je dodao da se Klintonove nove ideje ne razlikuju od onih koje su ranije predložene na julskom samitu u Kemp Dejvidu, a neke su čak i lošije.

Prema Klintonovom predlogu, Palestinci bi trebalo da preuzmu kontrolu nad 95 odsto teritorija Zapadne obale i celokupnom teritorijom pojasa Gaze.

Palestinski pregovarač Saeb Eretak rekao je da je Amerikancima podneta lista sa pitanjima koja moraju biti razjašnjena. Nešto ranije, palestinska strana je saopštila da će se izraelski premijer Ehud Barak, palestinski predsednik Jaser Arafat i egipatski šef države Hosni Mubarak večeras sastati u Šarm el-Šeiku. O održavanju sastanka odlučeno je nakon preksinoćnog telefonskog razgovora Baraka i Arafata, precizirao je izraelski radio.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.