Palestinac umro nakon što su ga uhapsili izraelski vojnici

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Sep.2018, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinac umro nakon što su ga uhapsili izraelski vojnici

Jedan Palestinac je preminuo nakon što je uhapšen u raciji na Zapadnoj obali, saopštila je danas izraelska vojska, a njegova porodica je optužila vojnike da su ga pretukli.

Vojska je potvrdila smrt 24-godišnjeg Muhameda al Katiba, dodavši da nije bilo nasilja prilikom hapšenja.

"Vojska je uhvatila Palestinca osumnjičenog za neprijateljske aktivnosti u Beit Rimi tokom noći", rekao je vojni portparol Frans presu, aludirajući na selo severno od Ramale na Zapadnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << obali.

Portparol je rekao i da se Palestinac nije opirao, već je izgubio svest i vojnici su pokušali da mu pomognu ali je kasnije preminuo u bolnici.

Vojska nije obelodanila detalje razloga za hapšenje. Bašir al-Katib, brat preminulog, je rekao da su vojnici upali u kuću rano jutros, da su ušli u Muhamedovu sobu dok je spavao, da su ga jako tukli, i da je porodica čula krike.

"Nakon izvesnog vremena on je ućutao i vojnik ga je odneo na leđima", rekao je Bašir al-Katib.

Klub palestinskih zatvorenika je potvrdio da su članovi porodice optužili vojnike da su istukli žrtvu i da su rekli da je Izrael odgovoran za smrt mladog Palestinca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.